Returskulpturtävling åt SÖRAB

SÖRAB hade fått bekräftat att skulpturerna i Stockby Returpark inspirerade besökarna att öka sin återvinning och sortera materialet bättre. När SÖRAB sedan projekterade för sin nya ÅVC i Vallentuna ville de även där smycka ut med inspirerande skulpturer. 


Vi fick i uppdrag att hålla i och skapa en konsttävling. I uppdraget ingick att ta fram kraven på de färdiga returskulpturerna och ett tävlingsprogram, att sammanställa en jury, utlysa tävlingen och att slutligen utse en vinnare.


Efter utlysningen gick juryn igenom alla intresseanmälningar. De utsåg tre konstnärer som fick skissa på returskulpturer, gjorda av återvunna material. Det blev teamet Niklas Fännick och Jessica van Doorn Fännick som slutligen vann och fick uppdraget att förverkliga sina skisser. De tre färdiga skulpturerna på temat "Djur och natur" står nu på Hagby ÅVC och väntar på att få komma på plats i den nya återvinningsanläggningen som ska byggas i Vallentuna.


Hela juryn bestod av, från vänster till höger, Carouschka Streijffert, konstnär och inredningsarkitekt SIR/MSA, Linda Röjås, designer och strateg Torstensson Art & Design, Bea Szenfeld, modedesigner, Teresa Frykman, dåvarande planerings- och kommunikationschef SÖRAB samt Jonas Torstensson, designer och konstnär Torstensson Art & Design.

Torstensson Art & Design, 08 - 765 35 90, info@torstensson.se, Mosstorpsvägen 18, 181 56 Lidingö
© 2020, alla rättigheter tillhör Torstensson. Webb av Sphinxly. CMS easyweb.