Sittskulptur i Hagastaden

Uppdraget var att skapa en naturlig mötesplats till ljusgården i fastigheten Torsplan 2 åt NCC Property Development. I den strikta miljön ville vi placera in och bryta av med en färgklick. Det blev en träddunge med en sittbänk, allt tillverkat av FSC-märkt trä. Trädens form är enkel men får ett mjukare intryck med färgen och kronornas uppbyggnad. Under kronornas skydd kan man slå sig ner på bänken som slingrar sig fram mellan träden.


Det var viktigt för oss att skapa en plats som ger de förbipasserande en anledning att stanna till. I dagens vardag med högt tempo är det extra värdefullt att utforma platser där människor bara vill vara och kanske dessutom få en stunds reflektionstid.


"Det känns kul att vi tillsammans med Torstensson har lyckats skapa en inspirerande mötesplats. Att konstverket därtill är multifunktionellt är extra roligt. Det passar bra in i huset som har en toppmodern standard och allra högsta miljöprofil. Vi hoppas och tror att husets boende, kunder och besökare kommer att uppskatta skogsdungen."

Henrik Bauer, fastighetsutvecklare på NCC Property Development.


NCC Property Development har byggt Torsplan 2, i Hagastaden i Stockholm, som är en av de ledande fastigheterna i världen när det kommer till miljöprestanda. Den är miljöcertifierad i den högsta nivån BREEAM Outstanding.

Torstensson Art & Design, 08 - 765 35 90, info@torstensson.se, Mosstorpsvägen 18, 181 56 Lidingö
© 2021, alla rättigheter tillhör Torstensson. Webb av Sphinxly. CMS easyweb.