Sweden Green Building Awards

"När vi på Sweden Green Building Council började planera för Sweden Green Building Awards så var det självklart att priset måste vara miljövänligt, då det är själva grunden för vårt arbete. Torstensson Art & Design kände vi till sedan tidigare och då de arbetar med just hållbarhet igenom hela projektet var det naturligt för oss att välja att samarbeta med dem. Det pris som Jonas tagit fram är precis det vi sökte – det är framtaget på ett miljövänligt sätt, ingen kan missa att det rör sig om ett pris för byggbranschen och det stämmer bra överens med vår egen grafiska profil. Torstensson hjälpte oss även med att ta fram en ljus och öppen monter för vår konferens, som alla besökare var överens om var den mest iögonfallande och snyggaste på konferensen. Deras råd inför Sweden Green Building Councils första prisutdelning har dessutom varit ovärderliga och har hjälpt oss oerhört mycket."

Carl-Fredrik Fridén, kommunikatör på Sweden Green Building Council.


När Sweden Green Building Conference genomfördes för andra året i rad var målet att öka antalet deltagare från 300 till 650 personer. Med ett högt satt mål behövdes ett starkt visuellt intryck. Vi fick i uppdrag av SGBC att skapa en enhetlig design åt hela konferensen med en tydlig koppling till ägaren Sweden Green Building Council och utmärkelserna Sweden Green Building Awards som delades ut under galamiddagen. Och vad blev resultatet? Över förväntan! 700 deltagare på konferensen och över 200 middagsgäster!


Statyetterna är tillverkade av glasbitar som skärs till så att de bildar önskad form. Färgerna pudras eller strös över glaset. Slutligen smälts allt samman i en glasugn.
Materialet är återvunnet spill från fönsterglastillverkning. Statyetterna är tillverkade i vår egen glasverkstad på Lidingö, med el från förnyelsebara energikällor. De levereras i en unicabox med läderrem så de lätt kan bäras hem oskadda från galamiddagen och prisutdelningen. Vi packar alltid med en liten folder som berättar om den unika designen, det återvunna materialet och den hållbara tillverkningen.

Torstensson Art & Design, 08 - 765 35 90, info@torstensson.se, Mosstorpsvägen 18, 181 56 Lidingö
© 2021, alla rättigheter tillhör Torstensson. Webb av Sphinxly. CMS easyweb.